Tuesday, May 12, 2015

Saturday, April 25, 2015

After 2 Years.

Salam untuk semua. Dah bersawang blog ni. Banyak yang perlu di upload. Lepas Rayyan Dani dilahirkan busy untuk adjust as mommy.

Tahun ni memang kena update Kota Kinabalu trip with family. And then this year trip ke Hong Kong.

sebenarnya kami akan ke Hong Kong this Tuesday on our own. So, nanti I'll update budget yang kami gunakan ke sana. Hing kong nye jalan mcm dah hafal mtr dia. Shenzen blum lagi. Tgh nak finalised transpot utk ke semha attraction. Takut terlupa.

Tengah busy2 nam ke Hong Kong kena jaga kesihatan. Adik Dani akan datang bulan October ni. Dah nak masuk no 2 ye.
Itu yg teruskan ke Hong Kong.

2016 nye planning pun aku dah letak 3 target.
A) umrah
B) Australia
C) Istanbul

InsyaAllah, semoga rezeki anak no 2 ni bertambah dan kami dapat mengelilingi dunia melihat ciptaan Allah.

Okle. Dah maghrib. Nanti celoteh lagi ya.
jaga diri baik-baik.

Adios.

Saturday, December 14, 2013

Rayyan Dani

Love to be a wife to Mohd Fakrul Razi and a mother to Rayyan Dani.

Friday, October 18, 2013

Me, Paku and Dani

Hidup rasa indah dengan kehadiran Rayyan Dani... riuh rendah sekarang ni dengan suara dia.. menangis bila nak susu, poo poo... diapers penuh.. suka dengan keadaan akg ni.. syukur kepada Allah dengan kurniaanNya yang diberikan kepada kami...

Sunday, May 26, 2013

Tuesday, January 1, 2013

MISI MENCARI CHINTA



Our trip to Jakarta smua takde mood.. HAhahahha... Kitorang nye flight from LCCT pkul 6.50pm. but sampai dalam pkul 8. Dengan bekalan Rp800,000 (aku) and Rp1,200,00 (Mr Paku). Kitorang kat LCCT dengan panicnye pasal checked in Mr Paku still meeting kat KLIA... at last diorang sampai ontime.. sampai Jakarta Terminal 3 pkul 8... PAstu naik bus transfer dr flight ke terminal.. kitorang amik van dari airport Terminal 3 Jakarta ke Hotel Clay Rp305000.. nasib kitorang ni berenam... save le skit.... Dah check in tu, naik atas and bersiap... kitorang pergi makan with price of Rp67,500 utk 4 orang. Pasal memba aku dah penat..So, kitorang berempat ajele planned for the next day...


 



 




07th December 2012

 Hotel Clay.. Aku booked melalui Agoda.com utk 3 bilik 3hari 2mlm dari 6th to 8th Sept 2012. Last minutes booking. Total RM747.15

Pagi2 kitorang dah decide nak pergi Taman Mini Indonesia and Ancholl... So, kitorang menunggu taxi.. Kalo korang nak pergi jakarta, baik korang book supir and planned awal.. takda le jadi macam kitorang...


 Perjalanan ke Taman Mini Indonesia kalau dengan Taxi tak lebih dari Rp75,000 termasuk tol utk satu kereta.. kitorang pergi dengan 2 kereta.. so , korang kira le sendiri... once dah sampai kena bayar kat pintu masuk, Rp54,000 utk 6 orang... Bila dah sampai kitorang nampak sky lift....  Kitorang bayar Rp90,000 dan Rp450,000 utk naik belon panas... tapi kitorang tak dpt naik.. Sedihnye.....Pastu gi tengok Imax.. Rp30,000 seorang.. Cis berdebah betull sedih aku... lain kali tak payah le tengok.. aku siap tertido... Pastu best part kitorang sewa motor 3 buah pastu pusing satu taman Mini Indonesia... Rp40,000...  Kitorang lunch kat dalam Taman Mini tu.. Aku kongsi dengan Mr Paku berharga rRp15,000

















Lepas dah penat berjalan2... kitorang pulang ke bandar Jakarta.. Naik taxi lagi.. Tapi kitorang ke Hardrock.. Taule Mr Paku kan collector Hardrock Tshirt.. Tapi gambar tak amik pun pasal bateri kong... Ledah berbelanja di Hardrock, kitorang lepak di AnW aku spend Rp42,000. dah malam masa kitorang kuar dari Plaza Indonesia.. Kitoang ke Anchol.. Nak makan Seafood.. Kitorang makan di Bandar Djakarta seaside Seafood Restaurant.. Sedap.. With nasi, Ikan Merah Stim, Ikan Merah masak tiga 3 rasa, Kailan Bawang putih, Lobster Telur ASin, Sotong butter, Juice.. Smuanya Rp467,797.. Sedap.. pastu kitorang pulang dengan supir yang di tempah tadi.. Rp300,000


For 3rd Day, kitorang upah supir dari pagi sampai ke malam.. Malam ni kitorang akan bermalam di Terminal 3 Jakarta... First in the morning kitorang ke Tanah Abang.. Dalam taknak shopping, aku beli jubah, kemeja utk mertua aku and utk aku n suami.. cantik2 barang2 kat situ.. Tapi aku nye Mind kat Ben Thanh market this January.. So, aku takkan shopping... Dah bershopping sakan di Tanah Abang kitorang bergerak ke WCT Mangga Dua.. punya le berpusing kat situ.. Rupanye salah.. tapi kitorang makan at D Cost Seafood.. Order Sambal Mangga, Ketam Bakar, Terung Bakar, Daging masak itam, Ikan bakar pedas, syur campur, ayam masam manis and jus.. Rp314,930..  Pastu baru kitorang ke ITC Mangga Dua.. inile tempat yang kitorang cari.. Aduh... buang masa betul... dah penat, Razib bergerak dulu.. Pasal dianye flight on that night.. Dia ada exam, so berpisahle ngan kitorang.. kitorang ke MONAS.. Bergambar di sana...











Joe Bersama kemeja Chelsea dia... kitoraang lepas bergambar di Monas, kitorang balik Terminal 3.. Mencari port yang best utk berbaring... Kecian.. Ahhahhahaha... Dengan berbagai aksi kitorang tido kat sana.. Bangun aje.. kitorang breakfast kat boarding area.. and balik ke rumah masing2 dalam pkul 12pm.. So, nantikan perjalanan aku bersama kawan2 aku (Lynn and Norul) ke Ho Chi Minh end of January 2013...